Homemade nachoschotel 

Soms heb je gewoon zin in lekker comfortfood zonder uren in de keuken te hoeven staan. Dat kan perfect met onze nachoschotel met o.a. rundergehakt van Veluwse Oorsprong. Zo op tafel en 'onmondig' genieten!  

Recept voor kruidige nachoschotel met gehakt van Veluwse Oorsprong 

Stappenplan 

1. Verwarm de oven voor op 180°C (160ºC hetelucht).

2. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijn gesneden ui en knoflook toe en bak deze ca. 3 minuten. Voeg de rundergehakt toe en bak dit rondom bruin. Roer vervolgens de tacokruiden erdoor en bak deze mix nog eens 2 minuten.

3. Voeg de (uitgelekte) kidneybonen en de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten sudderen  op laag vuur tot het ingedikt is. Voeg naar smaak peper en zout toe. 

4. Pak een grote ovenschaal en vul deze met de maischips. Doe daar overheen de gehaktmix en bestrooi het geheel met kaas. 

5. Zet de gevulde ovenschaal in de oven en bak totdat de kaas mooi goudbruin is.

6. Serveer de ovenschotel warm met zure room en bestrooi met gehakte peterselie en tomaatpartjes.

7. 'Onmundig' genieten maar! 

 

Een gezondere variatie? Voeg dan wat geraspte wortel, champignons of paprika toe aan je schotel.  

 

Ingrediënten

 

  • 500 gr rundergehakt van Veluwse Oorsprong
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 35 gr milde tacokruiden 
  • 400 gr rode kidneybonen
  • 200 gr tomatenblokjes
  • zout & peper
  • ca. 220 gr maïschips/nacho's  
  • 1 kopje geraspte kaas 
  • 125 gr zure room 
  • 1 tomaat
  • handje peterselie  

Bestel direct hier o.a. jouw rundergehakt 

Gezins Gemak - 5kg

€ 69,95

Gezins Gemak - 5kg

€ 69,95

Snel aan tafel en toch genieten van een smaakvol en betaalbaar stukje vlees: dat kan met dit rundvleespakket van Veluwse Oorsrpong. Hierin zitten maar liefst 36 makkelijk te bereiden porties, van hamburger tot rundervink.